Het eigen online leerplatform van ROC Mondriaan School voor Toerisme, Recreatie & Evenementen

 
 

Welkom op ons online leerplatform!

 

Beste student,

 

Je hebt vast gemerkt dat wij aan het begin van dit jaar de naam van ons eigen online leerplatform gewijzigd hebben van Mondriaan Travel Lab in Mondriaan Toerisme Lab. Verkort blijft de naam MTL natuurlijk ongewijzigd.  

 

MTL is gestart met het leerdoel dat onze studenten praktische ervaring op kunnen doen met de online werkprocessen van een reisorganisatie. Tijdens de crisis van de pandemie hebben wij MTL zodanig doorontwikkeld dat de naam allang niet meer de lading dekt.

 

Het begrip “Travel” in de oude naam gaf sommige mensen de indruk dat het platform alleen bestemd zou zijn voor de opleiding Travel & Hospitality. Inmiddels maken alle studenten en docenten van onze opleidingen Travel, Leisure en Events dagelijks gebruik van ons online leerplatform, zodat gekozen is voor de nieuwe naam Mondriaan Toerisme Lab.


De leerdoelen van het platform zijn ongewijzigd gebleven: in de eerste plaats om praktische ervaringen op te doen met de online werkprocessen van toeristische bedrijven, om zo goed aansluiting te behouden met de wensen van het werkveld. Hiermee bedoelen wij de stagebedrijven en jullie toekomstige werkgevers.

In een veilige experimentele online leeromgeving maken studenten kennis met de functies van een zogenaamd Content Management Systeem. Studenten leren eigen webpagina’s op te bouwen, E-nieuwsbrieven te versturen naar relaties en een digitaal portfolio te beheren.
MTL is afgelopen jaar doorontwikkeld als elektronische leeromgeving, waardoor de samenwerking tussen docenten en studenten op afstand binnen onze schoolvisie van toekomstbestendig onderwijs is vergemakkelijkt. Dit houdt in dat de nieuwe functionaliteiten ook na de pandemie waardevol blijven voor ons onderwijs.


Studenten leren samen te werken via het online platform door het organiseren van lesmateriaal, studiewijzers, toetsstof en het inleveren van opdrachten. Nieuw is ook het opbouwen van een digitaal portfolio en een eigen profiel. Alles met de achterliggende gedachte dat jouw digitale vaardigheden hierdoor automatisch worden versterkt.
Ten slotte worden via het eigen platform ook de online lessen verzorgd en kan de student eenvoudig de opnames terugkijken.


Bijzonder is dat alle functionaliteiten van MTL samen met onze studenten zijn ontwikkeld. Studenten worden gevraagd om actief feedback te geven, ze zijn betrokken in de testfase en worden gestimuleerd om nieuwe ideeën aan te dragen. Misschien heb jij ook een goed idee!
Wij zijn trots op de ontwikkeling van het eigen online leerplatform en ervan overtuigd dat wij jou als aankomend professional met MTL nog beter kunnen voorbereiden op de prachtige beroepen in de toeristische sector en evenementenbranche.


Veel succes en leerplezier!
De heer M. Fontijn
Schooldirecteur
ROC Mondriaan School voor Toerisme, Recreatie & Evenementen

Hier zijn we trots op!ROC Mondriaan School voor Toerisme en Recreatie

Onze schooldirectie heeft een duidelijke visie op toekomstbestendig onderwijs en daarbinnen biedt zij de mogelijkheid om samen met het onderwijsteam dit online leerplatform zelf te ontwikkelen. Samen met onze studenten

Het is heel bijzonder dat dit platform vanaf de start in co-creatie is ontwikkeld met onze studenten. Studenten worden actief betrokken in de testfase, geven feedback en dragen ideeën aan.

Wil je meer weten? Kijk dan even op deze pagina.Leercurve

We hebben het voor elkaar gekregen om een mooie leercurve in te bouwen in het Mondriaan Toerisme Lab. Stapje voor stapje maakt de student kennis met de functionaliteiten van het online leerplatform. Van Junior Reis- Leisure- en Eventspecialist in het eerste leerjaar groei je uit naar Senior specialist in het examenjaar.Complimenten van het ANVR

De complimenten van het ANVR, de branchevereniging van de reisbranche, beschouwen wij als een stimulans om op de ingeslagen weg door te gaan om ons te blijven voor te bereiden op de toekomst. Op de pagina partners kun je lezen welke complimenten we hebben mogen ontvangen.

Copyrights © 2017 - 2023 ROC Mondriaan Toerisme en Recreatie. Alle rechten voorbehouden.